Om deze website goed te laten functioneren gebruiken wij cookies. Als u onze site gebruikt gaan we ervan uit dat u akkoord bent.       Akkoord
Mijn Wierden en Borgen

Vergroot/verklein:

Zo werkt het

Stap voor stap een woning vinden die bij u past

Bent u op zoek naar een huurwoning? Wierden en Borgen verhuurt ruim 5000 woningen in de gemeenten Bedum, De Marne, Eemsmond, Loppersum, Ten Boer en Winsum. Wekelijks bieden wij de beschikbare huurwoningen aan op onze website. U kunt zelf zoeken naar de woning die bij u past. Hieronder leest u stap voor stap hoe het werkt.

Stap 1: Registreren

Om in aanmerking te kunnen komen voor een huurwoning moet u zich inschrijven als woningzoekende. Inschrijven is mogelijk vanaf 18 jaar. Van belang is dat u over de Nederlandse nationaliteit beschikt of een verblijfsvergunning heeft. U kunt zich inschrijven door naar de knop ‘Inschrijven’ te gaan. 

[lees meer over inschrijven..]

Stap 2: Reageren

Wekelijks worden op woensdag de vrijgekomen woningen op de website gepresenteerd. Bij iedere woning vindt u onder andere informatie over de indeling, huurprijs en de datum van beschikbaarheid. Ook vindt u er foto’s en plattegronden. 
Als u geïnteresseerd bent in een woning, kunt u tot en met de dinsdag erop reageren. Per week kunt u op maximaal 2 woningen reageren. 

[lees meer over reageren…]

Stap 3: Woningverdeling

Nadat de reactietermijn is verstreken, wordt de definitieve volgorde van toewijzing bepaald. De woning wordt aangeboden aan de kandidaat die het langst staat ingeschreven en aan de voorwaarden voldoet. Als de eerste kandidaat de woning weigert, dan wordt de woning aangeboden aan de tweede kandidaat en zo verder. 

[lees meer over woningverdeling…]

Stap 4: Toewijzing

Bent u als eerste geëindigd, dan ontvangt u van ons een woningaanbieding en krijgt u de gelegenheid de woning te bezichtigen. Ook wordt u uitgenodigd voor een intakegesprek met een van onze verhuurmedewerkers. We bekijken dan samen of u de woning van ons wilt en kunt huren.

[lees meer over toewijzing…]

 

Klik hier voor een demo

Woningstichting Wierden en Borgen | Postbus 103 | 9780 AC BEDUM | T: 050 4023750 | alg@wierdenenborgen.nl