Om deze website goed te laten functioneren gebruiken wij cookies. Als u onze site gebruikt gaan we ervan uit dat u akkoord bent.       Akkoord
Mijn Wierden en Borgen

Vergroot/verklein:

Ik zoek een woning

Actuele woningaanbod
Om te kunnen reageren op het actuele woningaanbod moet u zich eerst inschrijven. Inschrijven bij Wierden en Borgen kost € 15,- voor het eerste jaar (geldt niet voor woningzoekenden die hun bestaande inschrijving via deze website activeren). Het jaarlijks verlengen van uw inschrijving kost  € 5,-.  De eerste betaling dient u direct te doen als laatste stap in het inschrijfproces via IDEAL. U kunt een gebruikersnaam en wachtwoord aanmaken. Hiermee kunt u voortaan direct inloggen, uw persoonsgegevens beheren en reageren op het beschikbare woningaanbod.

Inkomen
De overheid heeft een maximaal jaarinkomen ingesteld voor mensen die een sociale huurwoning willen huren. Dit maximaal jaarinkomen (toetsingsinkomen van uw huishouden, kinderen niet meegerekend) is vastgesteld op € 38.035,-. Als uw inkomen hoger is dan € 38.035,- komt u niet in aanmerking voor een sociale huurwoning. U kunt wel reageren op duurdere woningen, maar dat aanbod is beperkt. Uw inkomen wordt gecontroleerd op het moment dat een woning wordt toegewezen.

Woningen in de duurdere sector noemen wij vrije sectorwoningen. Dit zijn woningen met een huurprijs boven € 720,42 netto. Voor deze woningen ontvangt u geen huurtoeslag.

Wel of niet inschrijven?
Het is belangrijk dat u zelf de afweging maakt of inschrijven bij Wierden en Borgen voor u zinvol is. Wanneer uw inkomen hoger dan €38.035 is, kunt u geen sociale huurwoning huren, maar wel reageren op het (beperkte) duurdere aanbod. Het kan natuurlijk zijn dat u verwacht dat uw inkomen gaat dalen en dat u over een tijdje wel weer een sociale huurwoning kunt huren. In de tussentijd bouwt u dan inschrijfduur op. Andersom kan het ook zo zijn dat u nu minder dan €38.035 verdient, maar dat u de komende jaren meer gaat verdienen.

Inschrijven

Om u in te schrijven heeft u in ieder geval nodig:

 

- Burgerservicenummer(BSN)

- Bruto maandinkomen

- Bankgegevens voor internetbankieren

 

Betaling van het inschrijfgeld €15,-- gaat via Ideal

Inschrijven

Woningstichting Wierden en Borgen | Postbus 103 | 9780 AC BEDUM | T: 050 4023750 | woonpunt@wierdenenborgen.nl